سرویس "استریت ویو" گوگل !
نوشته شده توسط : نینجا

جلسه دولت آلمان با شرکت گوگل، همزمان با خبری از روزنامه آلمانی اشپیگل تشکیل می شود که در آن خبر داده شده است که "چند صد هزار" نفر از مردم آلمان به خاطر نگرانی از حفظ حریم خصوصی خود از گوگل خواسته اند تا تصاویر مربوط به محل زندگی آنها از این نقشه حذف شود.

گوگل اکنون مهلت تقاضا برای خروج تصاویر از این سرویس را در آلمان را تا ۲۳ مهر (۱۵ اکتبر) به تعویق انداخته است، تا به شهروندان آلمانی فرصت بیشتری داده شود.

این سرویس به کاربران اینترنت این فرصت را می دهد تا نقشه های گوگل را با تصاویری از خیابان ها و شهرها تماشا کنند.

گوگل می خواهد تا ماه نوامبر سال جاری میلادی، نقشه تصویری بیست شهر آلمان را در اینترنت عرضه کند.

در کشورهای دیگر، به کاربران اینترنت این فرصت داده شده است تا در صورتی که تصویرشان توسط ماشین های عکس برداری گوگل ثبت شد، چهره شان در تصویر مات شود.

در آلمان علاوه بر این، به کاربران این اختیار داده شده است تا در صورت تمایل، تصویر خانه خود را هم از عکس های گوگل حذف کنند.

با این حال، شرکت آمریکایی گوگل امیدوار است که شهروندان آلمانی ابتدا با راه اندازی این سرویس موافقت کنند و سپس برای حذف تصاویر خود اقدام کنند.

اما مخالفان معتقدند که کاربران باید پیش از شروع به کار سرویس، اختیار ماندن یا حذف شدن اطلاعات مربوط به خودشان را داشته باشند.

گزارش شده است که صدها هزار نفر با تماس با گوگل، خواسته اند تا اطلاعاتشان از سرویس "استریت ویو" حذف شود.

گوگل اطلاعاتی درباره تعداد کسانی که در این مورد با این شرکت تماس گرفته اند منتشر نکرده است و تنها اعلام کرده "در حال حاضر اعلام دقیق تعداد کسانی که خواسته اند اطلاعاتشان حذف شود امکان پذیر نیست."

شرکت گوگل همچنین اعلام کرده که تعداد کسانی که برای این کار با این شرکت تماس گرفته اند باعث تعجب نشده است.

یک سخنگوی گوگل در این رابطه به بی بی سی گفت: "همانطور که انتظار می رفت، به دلیل پوشش خبری که درباره این سرویس گوگل در رسانه ها وجود داشت و همینطور به خاطر برنامه های اطلاع رسانی گوگل، در هفته های گذشته تعداد نامه هایی که دریافت کرده ایم زیاد شده است."

بعد از آزار و اذیتی که شهروندان آلمانی تحت حکومت نازی ها تجربه کردند، این کشور اکنون یکی از سختگیرانه ترین قوانین را بین کشورهای اروپایی، برای حفظ حریم خصوصی افراد دارد.

به علاوه، برخلاف دیگر کشورها که یک سیستم مرکزی مسئولیت بازبینی، تصمیم گیری و قانون گذاری درباره حریم خصوصی شهروندان را داراست، در آلمان، هر ایالت برای خود یک کمیسر جهت بررسی اطلاعات دارد.

دکتر یوهانس کاسپر، سرپرست محافظت از اطلاعات هامبورگ یکی از منتقدین سرسخت گوگل است.

دولت آلمان، در تلاش برای یافتن راهی برای رعایت قوانین حفظ حریم خصوصی، با نمایندگان گوگل ملاقات کرده است. در عین حال دولت آلمان اجرای این پروژه را هم متوقف نکرده است.

استفان ایوانز، خبرنگار بی بی سی در برلین پیش بینی می کند که دولت در پایان روز دوشنبه ۲۰ سپتامبر، نظر خود را در این باره اعلام کند اما به نظر نمی رسد که این مشکل راه حلی فوری داشته باشد.

خودروی گوگل استریت ویو

برای راه اندازی این سرویس، گوگل از خودروهایی استفاده می کند که بر روی آنها دوربین نصب شده و در حال حرکت تصاویر خیابان ها را ثبت می کند

یک سخنگوی گوگل به بی بی سی گفته است که این ملاقات برای این شرکت "مشارکتی مهم برای بحث درباره خدمات جغرافیایی این شرکت است و فرصتی برای صحبت در این مورد که این خدمات به جامعه و اقتصاد آلمان چه خدماتی ارائه خواهد کرد."

برداشت اشتباه اطلاعات

در ماه مه گذشته، گوگل پذیرفت که در سه سال اخیر اطلاعاتی از مردم را که در شبکه های بی سیم فرستاده بودند، به اشتباه دریافت کرده است.

این مسئله زمانی روشن شد که مقامات آلمانی تقاضا کردند تا اطلاعات شرکتی را که تصاویر "استریت ویو" را ثبت می کردند بررسی کنند.

بعد از اینکه معلوم شد این جمع آوری اشتباه اطلاعات در سی کشور دیگر هم رخ داده، این مسئله به سرعت به یک جنجال خبری تبدیل شد

هنوز بررسی این اطلاعات در فرانسه، آلمان و استرالیا در جریان است. در حالیکه شرکتی که در اسپانیا این اطلاعات را جمع آوری کرده در چهارم اکتبر سال جاری به دادگاه خواهد رفت.

در آمریکا هم پرونده هایی برای شرکت گوگل در همین رابطه در دادگاه تشکیل شده است و بررسی گسترده ای در ۳۸ ایالت در این باره در جریان است.

در بریتانیا، کمیسراطلاعات، اخیراً بعد از اطمینان از اینکه گوگل اطلاعات "مهمی" را دریافت نکرده است گوگل را تبرئه کرد.

--------------------------------------------------------------------------------------------

دردسر تازه گوگل در نشان دادن تصاویر خیابان ها :

وسایل نقلیه گوگل اقدام به فیلمبرداری و جمع آوری تصاویر خیابان ها می کنند

تصویر برداری های گوگل از کوچه ها و خیابان ها برای ارائه خدمات "استریت ویو" یا (نمای خیابان) به کاربران، برای این شرکت اینترنتی دردسرساز شده است.

در جریان جمع آوری تصاویرتوسط گوگل، اطلاعات شخصی کامپیوترهای مردم هم در برخی نقاط جمع آوری شده، که نقض مقررات حریم خصوصی اشخاص بشمار می رود.

ظاهرا گوگل در جریان جمع آوری تصاویر از خیابان ها برای برنامه "نمای خیابان" زیاده روی کرده است.

خودروها و دوچرخه های دوربین دار این شرکت به هنگام عبور از خیابان ها و کوچه ها در بریتانیا و برخی کشورهای دیگر اطلاعات خصوصی مانند ایمیل ها و رمز عبور کامپیوترهای شماری از افراد را هم جمع آوری و ذخیره کرده اند.

موسسات حمایت از حریم خصوصی مردم از این اقدام گوگل انتقاد کرده اند.

دانیل همیلتون از موسسه "بیگ برادر واچ" در این باره می گوید: "در ظرف چند سال گذشته بارها شنیده ایم که جمع آوری تصاویر و اطلاعات برای برنامه استریت ویو توسط گوگل در جریان بوده است. بر اساس این برنامه قرار بوده تا تصاویر خیابان ها و منازل تهیه شود تا مردم با مراجعه به استریت ویوی گوگل منطقه مورد نظرشان را ببینند."

وی می افزاید: "حالا مشخص شده که این برنامه اطلاعات خصوصی مردم را هم جمع آوری کرده که شامل ای میل ها و مشخصات کارت های اعتباری و موارد دیگر هم بوده است. در چنین وضعیتی این پرسش پیش آمده که بعد نوبت چیست؟"

خیلی از مردم هم از این بابت ناراحتند و به اقدام گوگل معترض هستند، زیرا بر این باورند که امنیت حریم خصوصی آنها به خطر افتاده است.

یکی از کاربران اینترنت در بریتانیا می گوید: "گوگل شرکت خیلی معتبری است. این کار حتی اگر از روی اشتباه هم بوده باشد، غیر قابل قبول است."

برخی هم معتقدند که انجام چنین کاری آن هم بدون اطلاع و اجازه، کار غلطی بوده است.

گوگل در واکنشی سریع از این اتفاق "اشتباهی" عذرخواهی کرده است.

پیتر بارون، مدیر ارتباطات شرکت گوگل به بی بی سی گفت: "ما بابت این مساله عذرخواهی می کنیم. ما خیلی متاسفیم. بی نهایت. ما مصمم هستیم که روش کار خود را بهبود ببخشیم تا از تکرار این اشتباه جلوگیری شود."

به گفته گوگل، جمع آوری اطلاعات بخاطر کدگذاری اشتباه انجام شده و تنها اطلاعات کامپیوترهایی کسب شده که سیستم هایشان فاقد رمز عبور بودند.

البته این مدیر گوگل اعلام کرده اند که از اطلاعات شخصی جمع آوری شده هیچ استفاده ای نشده و قرار است این اطلاعات نابود شود. با این وجود نگرانی هایی مانند نشت اطلاعات شخصی افراد توسط کارمندان شرکت گوگل مطرح شده است.

شاید در نظر داشتن همین احتمالات بوده که شماری از کشورها نظیر جمهوری چک جلوی عملیات گوگل در تصویر برداری از خیابان ها را گرفتند.

گوگل در ۳۰ کشور و در هر پنج قاره برای تکمیل "نمای خیابان" مشغول کار بوده است.

گوگل اعلام کرده که برای رعایت حساسیت ها اقداماتی مانند تار کردن صورت افراد یا پلاک اتومبیل ها انجام خواهد داد. با تمام اینها شماری از کشورها تحقیقات در مورد نقض احتمالی حریم خصوصی توسط گوگل را آغاز کرده اند.

به گفته مدیر ارتباطات گوگل، "در برخی کشورها اتفاقی که افتاده این است که مقام های مسئول در حوزه حفاظت از اطلاعات مشغول تحقیقاتی هستند که در مواردی هم تکمیل شده اند. ما در این زمینه با مراجع مربوطه بطور کامل همکاری می کنیم".

به هر حال به نظر می رسد ضربه ای که به وجهه گوگل وارد شده جدی باشد، هرچند گوگل دیگر فقط یک موتور جستجوگر اینترنتی نیست و در پروژه هایی مانند تلفن همراه، اتومبیل بدون راننده، کانال های تلویزیونی و حتی انرژی های جایگزین فعال شده است.




:: بازدید از این مطلب : 586
|
امتیاز مطلب : 33
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : 12 آبان 1389 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: